torstai 7. maaliskuuta 2013

Tilda-tossut nahkatakista


Kirpparilta ostamastani takista tuli ihanat tossut. Nahka on sopivasti kulunutta ja pehmeää. Pinkistä pellavasta tehty vuori piristää tummia tossuja. Tilda-kaava oli aika reilun kokoinen (ainakin tälläiselle jolla on osa kengistä jopa 35,5). Ajattelin kaavaa pienentämällä saavani sopivat tossut. No en uskaltanut pienentää tarpeeksi, koska kirjassa vakuuteltiin tossujen sopivan myös pienille jaloille. Joten piti ommella valmeihin tossuihin vielä kuminauhat kantapäihin, jotta pysyisivät hyvin jalassa.  Muuten tossut ovat mieleiset ja vanhat takissa olleet kuluneet saumat, joita en arkaillut käyttää, ovat rouheat.








Kuvan matto on OSTETTU Ellokselta. Ajattelin tekeväni tälle keittiötä piristävälle matolle valko-harmaa raidallisen maton kaveriksi.  Jotenkin omituista kun on tehdastekoinen matto lattiassa, mutta tulipahan valmista helposti. Seuraavaksi laitettaessa uutta lointa puille, tiedossa olisi kuviota. Kenties ruutua tai erikoista raitaa, mutta kuitenkaan ei palttinaa. Tällä hetkellä tukilla on palttinaloimi ja sitä olisi vielä jonkin verran jäljellä, että ei ihan vielä tarvitse murehtia loimen luontia.






4 kommenttia:

  1. Hei vau! Tosi kivat! :) Vihdoin sait sen maton, sopii teille tosi hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mä joskus ompeluinnostuksen alkuvaiheessa kokeilin tehdä nää, mut en ymmärtänyt ohjetta :D Pari vuotta myöhemmin onnistui vähä paremmin... :) Joskaan ei ilman 'haasteita'..

      Poista
    2. Oon kans joskus pari vuotta sitte tehny tälläset ja sillon tuntui kauheen monimutkaisilta. Harjoitus tekee mestarin. :)

      Poista
    3. Joo mä muistelinkin, että teit nää tälläset jostain ruskeesta kankaasta joskus ja hienot olivat :)

      Poista