keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Pitsisiä viirinauhoja virkaten ja ommellen



Monena jouluna on ollut mielessä tehdä viirinauhoja. Taannoin ihana Anni lähetti minulle viirinauhan ja sekös oli söpö. Siitä vihdoin innostuen olen saanut viirinauhaideoita tuotettua ja tässäpä teille niitä näytellä taas lisää. Vanhoja pitsejä, uusia itsetehtyjäkin pitsejä ja sitten hieman lapsekkaampia virkattuja paloja. Tattadaa! Valmista on seitsemän viirinauhaa ja nekös on kiikutettu jo anoppilaan joulupuodin avajaisia odottelemaan.

Malli pitsiin omasta päästä ja sinapinkeltaisella kalalangalla. Kuvanmuokkaus muutti varsin railakkaasti värejä.

Tämä malli on Mary Oljen jostakin pitsikirjasta, en muista mistä.

Anteeksi heille, jotka eivät ole vielä yhtään joulutuulella. Meillä kun on pakko aina alottaa ajoissa. Ja tänä jouluna anoppi lisäsi sellaisen lisäbonuksen, että huhhui. En kyllä pahemmin ole saanut mitään aikaseksi puotiin tehdä, mutta edes hiukkasen.  



Olin ajatellut tehdä jämälangoista viltin, mutta palat ovat jääneet käyttämättä ja niitä on ollut liian vähän.  Ehkäpä joku rohkenee lastenhuoneeseen ajatella näin railakkaita väriyhdistelmiä. Minä ainakin taidan vielä virkata itsellenikin tälläisen.. tai ehkäpä nämä kaikki jääkin puodin hyllylle kiikkumaan ja saan vielä viedä näitä lahjaksikin joillekki (omasta mielestäni) onnekkaille.


Tänään tiedossa on vähän ompelua, vähän virkkausta, vähän neulontaa ja vähän kaikkea superhyper kivaa. Yölläkin aion valvoa, sillä isäntä on poissa huomiseen asti. Ai että.. joskus tämäkin on kivaa, vaan tulehan siltikin rakkaani pian ja turvallisesti kotiin. 

Ihan näin by the way.. Viljamin Puodin paketti tuli eilen ja niiiiiiiin oon iloinen. Ylläreitäkin paketti sisälsi ja kolkyt senttiä kangasta ylimääräistä. Kankaiden Yö, ole taas pian täällä!

No mutta näihin iloisiin hurraatihurraamisiin on hyvä päättää tämä postaus sen enempiä turinoimatta. Nyt on pakko vaan mennä tekemään ruokaa, laittamaan pyykkiä ja sitten, se on soronou ja surrururuurrrrr. Ihana kun on taas hyvä päivä meneillään. Minut tuntien voin kyllä vartin päästä olla murheenalhossa,  mutta ei mietitä sitä. Vaan nautitaan satalasis tästä hetkestä.

Värikästä päivää sinulle toivottelee
Kipa.

14 kommenttia:

  1. OOH! :) Mie tahdon kopioida tän idean! Saanhan??? :) Nimittäin mie en osaa virkata, tai muutakaan mut miulla on kirpuilta löytyneitä liinoja, isoäidinneliöitä ja muita :) Rakastan tuota tunnelmaa, joka näistä välittyy! Ehdottomia hyvän mielen viirejä! Siulla on silmää! Ja ihana ikkuna ja naulakko! I Love IT!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän olis kunnia <3. Jostakin netin syövereistä pari vuotta sitten löysin tämän idean ja jäi muhimaan.. vihdoin tuli toteutettua. Ehdottomasti leikkausreunoihin saumurointia ettei purkaannu. Jos on ihan ihan uusi, niin purkaantuu tosi helposti jo saumuroidessa (kuten nuo omat tekemäni). Mutta vanhat jo monta kertaa pestyt, eivät meinanneet juuri mitään.

      Kiitos. <3 Ihana ikkuna on anoppilasta ja naulakko on mieheni tekemä. Välitän kehut siis eteenpäin :).

      Poista
  2. Ihana idea :) melkeinpä mihin vain juhliin jatkokehiteltävissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Ei muuta kuin juhlia järjestelemään ja viirinauhoja tekemään ;)

      Poista
  3. Oi kun suloisia viirejä, löysin juuri lankavarastostani virkattuja isoäidinneliöitä ja puuvillaisia jotain kukkakuvioita, tämmöiseenhän en voisikin käyttää, hävettää edes tunnustaa että meinasin heittää ne jo roskiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehdottomasti käytät ne hyödyksi. Toki minullakin on tilanteita, jolloinka heität ronskisti roskiin kaiken maailman 'alkuja'. Säilytystilat kun ovat rajalliset :)

      Poista
  4. Minäkin nautin yksinolosta....välillä, kun tietää, että pian se mies sieltä kotiutuu....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on ihanaa, kun joskus saa ikävöidä. Mutta onneksi on pikaisella työreissulla, eikä emäntää paossa ;) <3

      Poista
  5. Ompas tosi hyvä idea ja hieno toteutus! :)

    VastaaPoista
  6. Kivoja kyllä =)

    VastaaPoista